06 52 69 19 59

info@salon-nynke.nl

di - vrij 08.00 - 17.00 uur / za 9.00 - 14.00 uur

Allereerst even een kleine noot voor de heren:

wij waxen alléén dames.

Een Brazilian Wax eng?

Nee hoor!

Bij een “Brazilian Wax” worden alle haren verwijderd in het schaamstreekgebied: venusheuvel, rond de vagina, het perineum en rond de anus. Na een “Brazilian Wax” hoef je niet meer bang te zijn voor haren die onder je slip vandaan komen.
Je krijgt een bikini-lijn met een zachte huid, zonder pukkels en irritaties.

Bij een “Brazilian Wax” blijft alleen een streepje haar op de venusheuvel over.
Bij een “Hollywood Wax” blijft er geen enkel haartje zitten.

De meest prettige lengte van haren om te behandelen is minimaal 0,5 centimeter (ter grootte van een gekookte rijstkorrel). Dat wil zeggen dat je ongeveer 2 à 3 weken voor de behandelingsafspraak niet meer mag scheren.
Tijdens de behandeling is je onderlichaam ontbloot.

Wat gebeurt er allemaal?

Te lange haren worden voordat de behandeling start eerst (bij)geknipt.
Huid en haren worden met desinfectie middel behandeld. Dat voelt koud aan.
Hierna wordt de hars met een spatel op de haren aangebracht.
Dit voelt meestal warm aan, op gevoelige plaatsen vaak behoorlijk warm.
De hars wordt flink in de haren gedrukt. Nu wordt de hars tegen de haarrichting in met een ruk van de huid getrokken, waardoor haren die in de hars aangedrukt zitten zullen verdwijnen.
Je zult ongeveer het volgende ervaren: “Whoeagh!“, gevolgd door een warme tintelende huid.

Oef!! Yes, I did it!!

Na het waxen zal ik, met een pincetje, de laatste haren wegnemen die nog erg aan je gehecht waren of zo kort dat deze niet met hars te behandelen waren. Je kunt ervan uit gaan dat 95% van de haartjes na je behandeling er niet meer zitten.

Om een wax behandeling af te spreken kan een behoorlijk ondernemend besluit zijn. Geef het aan wanneer het je 1e keer is, ik houd hier rekening mee.

Je laat een delicaat gedeelte van je lichaam ontharen: de behandeling, de omgeving en ik moeten je een goed gevoel geven, je zult best nerveus zijn de eerste keer, maar het is belangrijk dat je, in elk geval een klein beetje, op je gemak voelt.


Voel je ervoor, maar durf je nog niet, start dan eerst eens met een standaard bikini-wax, waarbij het haar van de reguliere bikinilijn wordt verwijderd. Op die manier krijg je een indicatie hoe het voelt en hoe ik werk. Voor een
bikini-wax is het handig een zo hoog mogelijk opgesneden bikinibroekje of string te dragen.

Hoe pijnlijk is het waxen?

Niet pijnloos. Het is te vergelijken met de pijn die voelt wanneer je op een legoblokje gaat staan. Het is een korte heftige pijn. Ook niet alle haartjes worden in 1 x verwijderd, het gaat stukje voor stukje. We beginnen altijd met het minst pijnlijke gedeelte.

Maar veel vrouwen verbazen zich dat de pijn minder erg is als ze hadden gedacht. De pijn is afhankelijk van meerder factoren: de één kan nu eenmaal meer verdragen dan de ander. Als je vermoeid of gestrest bent, zal de behandeling pijnlijker aanvoelen dan wanneer je lekker in je vel zit. Probeer tijdens de behandeling zo relaxed mogelijk te blijven.

Adviezen:

 • Neem een goede nachtrust de avond voor de behandeling.
 • Neem geen alcohol of enigszins verdovende middelen tot je voor de behandeling.
 • En dames: houdt rekening met je cyclus: 1 week na je ongesteldheid werkt het beste.
 • Heb je een erg lage pijngrens, neem dan 1 uur voor de behandeling een paracetamol (geen aspirine!).
 • Zorg dat de huid niet zonverbrand is: door waxen worden behalve haren dan ook de huid meegenomen.
 • Trek voor een bikini-wax een zo hoog mogelijk opengesneden bikinibroekje of string aan.

Scrub de huid 1 of 2 dagen voor de behandeling: dat scheelt ingegroeide haren achteraf. Gebruik géén bodylotion, bodyolie of douchecrème of -olie op de dag van de behandeling. Laat je ook je oksels harsen, gebruik dan ook geen deodorant op deze dag.

Na ongeveer 45-50 minuten tot een uur sta je weer opgelucht buiten, pijnvrij en belangrijk: haarvrij!


Je huid voelt heerlijk zacht aan, de pijn is allang vergeten en tot je verbazing heb je (hoogstwaarschijnlijk) al een afspraak gemaakt voor een volgende behandeling.

Is het nodig om in beschamende posities te liggen of te staan?

Nee hoor, dat is nergens voor nodig. Je blijft liggen op een zachte behandeltafel en tijdens de behandeling zal ik je vragen of je op je zij of buik kunt gaan liggen.

Het resultaat:

Na de behandeling blijft het resultaat ongeveer 3 tot 6 weken, afhankelijk van de persoonlijke haargroeisnelheid. In de meeste gevallen is de haargroei minimaal in de eerste tot 2e week niet voelbaar. In de 3e of 4e week zullen de eerste haartjes weer voelbaar zijn. Warmte stimuleert de haargroei, daarom groeit haar sneller in de zomer dan in de winter. Door regelmatig te harsen zal de tijd tussen 2 harsbehandelingen op den duur langer worden. Regelmatig harsen zal zorgen voor een verminderde haargroei en dunnere haartjes.

Na de behandeling:

Ondanks we niet kunnen voorspellen of garanderen of iemand een reactie krijgt van de behandeling, hebben de meeste klanten niet meer dan wat roodheid, gevoeligheid na een behandeling. Haren kunnen tijdens de behandeling afbreken, waardoor sommige haren sneller uitgroeien dan andere.

Nog wat tips:

 • Vermijd direct na de behandeling de zon, gebruik in elk geval een sunblock: net geharste lichaamsdelen zijn gevoelig voor hyperpigmentatie (blijvende donkere huidskleur) wanneer zij in aanraking komen met zonlicht
 • Vermijd overmatige transpiratie (door zwaar werk of sporten)
 • Vermijd 24 – 48 uur de zon, zonnebank, sauna, stoomcabines en whirlpools
 • Neem liever een koele douche of ga zwemmen
 • Gebruik eventueel een paar dagen na de behandeling een bad- of douchecrème voor een gevoelige huid
 • Gebruik geen peelings of body-scrub na de behandeling gedurende 2 dagen
 • Om ingegroeide haren en kleine ontstekingen te voorkomen draag je liever geen strakke synthetische kleding
 • Regelmatig waxen helpt de huid te wennen aan deze behandeling en minimaliseert irritaties

Mocht je na deze uitleg nog vragen hebben, dan mag je altijd contact met mij opnemen.