Botox en fillers

Botox

model, beautiful, fashion shoot-2333366.jpg

Botox is gemaakt van het botulinum neurotoxine, dat de werking van de zenuwen op de spieren blokkeert. Botox wordt gebruikt voor de behandeling van dynamische rimpels, dat zijn de rimpels veroorzaakt door spieractiviteit. Dynamische rimpels zijn de rimpels die je ziet als je je gezichtsspieren aanspant, zoals de rimpels tussen je wenkbrauwen bij het fronsen of de lijntjes over je voorhoofd als je omhoog kijkt of je wenkbrauwen optilt. De lachrimpels in de ooghoek, ook wel kraaienpootjes genoemd, zijn een ander goed voorbeeld van dynamische rimpels.

De procedure om een botox-behandeling uit te voeren is vrij eenvoudig. Een zeer kleine naald wordt gebruikt om de botox in de rimpel-producerende spieren te injecteren. Er is geen verdoving nodig en de injecties duren meestal slechts 10 tot 15 minuten. Er is geen hersteltijd, hoewel je sommige tijdelijke roodheid of blauwe plekken op de injectieplaats kunt zien. Gemiddeld duurt het drie tot vijf dagen om een effect te zien en tot 3 weken om de maximale resultaten van botox te zien. De resultaten blijven gemiddeld ongeveer drie tot zes maanden.

Fillers

Fillers zijn niet hetzelfde als botox en er moet niet aan hetzelfde effect worden gedacht. Terwijl botox wordt gebruikt om dynamische rimpels te behandelen, worden fillers gebruikt voor statische rimpels en om het volume te vergroten. Statische rimpels of lijnen zijn rimpels of lijnen die zelfs in rust te zien zijn, zoals de neus-lippen-plooi die van de zijkant van de neus naar de mondhoek aan elke kant loopt of marionetlijnen.

Fillers worden gebruikt om deze statische lijnen en plooien ‘op te vullen’. Het is belangrijk op te merken dat deze statische rimpels meerdere oorzaken hebben: volumeverlies van het gezicht naarmate we ouder worden of verslapping door de zwaartekracht. Sommige statische rimpels worden geaccentueerd door spieractiviteit, zoals wanneer naso-labiale plooien zich verdiepen bij het glimlachen. Fillers kunnen ook worden gebruikt om de lippen op te vullen of te vergroten en lippenstiftbloedlijnen te behandelen.

Fillers zijn tijdelijk, blijven ongeveer zes maanden tot meer dan anderhalf jaar zichtbaar en moeten worden herhaald om je resultaten te behouden. Het is niet ongewoon om patiënten te zien die een combinatie van statische en dynamische lijnen hebben, dus vaak worden botox en filler behandelingen samen gebruikt bij gezichtsverjonging. Onze arts is in staat om je te onderzoeken op zowel dynamische als statische rimpels en je een advies te geven over welk middel je waar moet gebruiken.

Het te gebruiken soort filler en de hoeveelheid filler is altijd in overleg met jou. Dr. Randi van der Roest adviseert vrijblijvend. Een consult is gratis.

Mocht je beslissen meteen botox of filler te willen, dan kan het tijdens het gratis consult worden geplaatst.

Prijslijst

Botuline Toxine Azzalure
1 zone vanaf € 135,-
2 zones vanaf € 230,-
3 zones vanaf € 300,-

Babybotox vanaf € 105,-
Wenkbrauwlift vanaf € 105,-
Hyperhydrosis (overmatig zweten) vanaf € 400,-

Fillers

Saypha filler
1 ml Saypha Filler vanaf € 235,-
2 ml Saypha Filler vanaf € 435,-
3 ml Saypha filler vanaf € 635,-

Saypha Volume filler
1 ml Saypha Volume filler vanaf € 235,-
2 ml Saypha Volume filler vanaf € 435,-
3 ml Saypha Volume filler vanaf € 635,-

Saypha Volume Plus filler
1 ml Saypha Volume Plus filler vanaf € 300,-
2 ml Saypha Volume Plus filler vanaf € 550,-

Traangoot filler vanaf € 300,-

Prophilo filler
1 behandeling vanaf € 300,-
2 behandelingen (= 4 ml in 2 sessies) vanaf € 550,-

Salon Nynke werkt samen met dr. Randi van der Roest. Neem ook een kijkje op www.rbrmedical.nl en www.facebook.nl/rbrmedical voor de laatste nieuwtjes.