06 52 69 19 59

info@salon-nynke.nl

di - za 08.00 - 17.00 uur

Medical taping tegen hooikoorts?

Ja, dat werkt!


Veelgestelde vragen & antwoorden over medical taping bij hooikoorts:


Hoe werkt medical taping bij hooikoorts? 
Bij medical taping wordt tape met een specifieke techniek op de juiste plekken van de huid op de rug aangebracht. Het gebied onder de huid wordt door de tape beïnvloed. Hiermee bereik je ook de organen die bij hooikoorts betrokken zijn, zoals de longen en bronchiën. Dat is ook de reden waarom het intapen van de rug voor veel mensen met hooikoorts helpt om hun hooikoortsklachten te verminderen. Het voordeel van medical taping is ook dat er gedurende meerdere dagen een 24-uurs behandeling plaatsvindt.


Wanneer moet de behandeling plaatsvinden? 
Hooikoortsklachten verschillen per persoon. Sommige mensen ervaren al klachten in februari en maart, terwijl de meesten later in het seizoen (mei en juni) last krijgen. Wij raden aan om je voor een behandeling aan te melden als je de eerste hooikoortsklachten waarneemt. En maak tijdig een afspraak. Juist in het voorjaar en zomer is het érg druk in de salons.


Wat houdt de behandeling in? 
De medical tape wordt aangebracht en blijft ongeveer een week zitten. In de meeste gevallen merk je na een paar uur tot een week direct al een duidelijke afname van je klachten. De tape bevat geen medicatie en is ook latex-vrij.Hoe lang werkt de tape? 
Het aanbrengen van de tape zorgt voor een nawerking gedurende een kortere of langereperiode (meerdere weken). Vaak neemt het effect van de tape gedurende enkele weken af. Bij chronische klachten kan het nodig zijn de tape opnieuw aan te brengen.

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar? 
Nee, helaas valt deze behandeling niet binnen de vergoedingenstructuur van de zorgverzekeraar.

Plan in de online agenda je afspraak voor medical taping tegen hooikoorts/COPD.