06 52 69 19 59

info@salon-nynke.nl

di - za 08.00 - 17.00 uur

COPD, Astma en andere longaandoeningen

COPD staat voor “chronic obstructive pulmonary disease” en is een verzamelnaam voor diverse chronische longaandoeningen zoals bronchitis en longemfyseem. Nederland telt op dit moment ca. 560.000 COPD patiënten en jaarlijks sterven er ongeveer 6000 mensen aan deze ziekte.
Bij 85% van de patiënten wordt COPD veroorzaakt door roken en bij 15% door langdurige blootstelling aan schadelijke stofdeeltjes, luchtvervuiling, andere longziekten of een aangeboren enzymgebrek. De meeste patiënten zijn ouder dan 40 jaar.

Symptomen van COPD zijn toename van slijmvorming, hoesten, benauwdheid en kortademigheid. De aandoeningen die COPD veroorzaken kunnen niet genezen worden. De behandeling richt zich op het verminderen van de klachten en het voorkomen van verslechtering. Dit kan met behulp van onder andere medicijnen, verandering van levensstijl en het onder begeleiding sporten bij een fysiotherapiepraktijk.

Andere veel voorkomende longaandoeningen zijn astma of een longontsteking. Al deze aandoeningen kunnen pijn , benauwdheid en kortademigheid veroorzaken.

Bij Salon Nynke kun je voor al deze longaandoeningen medical taping succesvol inzetten bij het verlichten van de klachten van COPD, astma en dergelijke.

Voor het inplannen van een afspraak, klik op onderstaande button.